Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Výlet 6. a 7. třídy na zámek Loučeň

Výlet 6. a 7. třídy na zámek Loučeň

23. 05. 2024
|
Mgr. Kateřina Najmanová
|

Ve čtvrtek 16. května se naši žáci 6. a 7. třídy vydali na dlouho očekávaný výlet na zámek Loučeň. Počasí nám přálo a už od rána panovala mezi dětmi veselá atmosféra.

Po příjezdu na místo nás čekala velmi zábavná a názorná prohlídka zámku. Průvodci byli skvělí a dokázali děti vtáhnout do historie zámku poutavým vyprávěním a interaktivními prvky. Žáci se dozvěděli mnoho zajímavostí o životě šlechty a historii samotného zámku. Nechyběly ani otázky , které provázely celou prohlídku.

Po prohlídce zámku jsme se přesunuli do zámeckých zahrad, kde se děti mohly vyřádit v nádherných bludištích. Smích a nadšené výkřiky se ozývaly ze všech koutů a hledání správné cesty bylo pro všechny velkým dobrodružstvím. Bludiště poskytlo nejen zábavu, ale i možnost vyzkoušet si orientační smysl.

Po takto intenzivním zážitku nám pořádně vyhládlo, a tak jsme se těšili na oběd v zámecké restauraci. Na talířích nás čekal výborný řízek s bramborovou kaší . Jídlo bylo skvěle připravené a všichni si na něm pochutnali.

Celý den na zámku Loučeň byl pro všechny zúčastněné hezkým zážitkem. Rády bychom poděkovaly průvodcům za skvěle připravený program a také zámecké restauraci za vynikající oběd.

 

Linda Straková, Kateřina Najmanová, Martina Sapehina