Bakaláři ZŠ Obříství
menu ZS OBRISTVI
Zpět Itálie 2024

Itálie 2024

11. 06. 2024
|
Mgr. Kateřina Najmanová
|

V červnu jsme absolvovali zahraniční zájezd do krásné italské destinace - Silvi Marina. Tento zájezd byl plný  zážitků, odpočinku a dobrodružství, na které budeme ještě dlouho vzpomínat.

Po celou dobu pobytu jsme si užívali slunečné počasí a teplé moře. Každý den jsme se koupali v průzračné vodě Jaderského moře, relaxovali na písečných plážích a čerpali energii ze slunečních paprsků. 

Náš zájezd nebyl jen o odpočinku, ale i o sportu a zábavě. Na pláži jsme hráli různé míčové hry a největší úspěch měl turnaj v beach volejbalu, který přilákal mnoho soutěživých duchů. Turnaj byl plný napětí  a nakonec jsme vyhlásili vítěze, který si odnesl zaslouženou odměnu- poháry a medaile.

Kromě pláže jsme si našli čas i na objevování samotného městečka Silvi Marina. Procházeli jsme jeho  uličkami,  a užívali si atmosféru tohoto kouzelného místa. Navštívili jsme také místní trhy, kde jsme mohli ochutnat čerstvé ovoce, zeleninu a další italské speciality. Někteří z nás si dokonce přivezli domů krásné suvenýry.

Naše cesta byla také o poznávání italské gastronomie. Ochutnali jsme místní kuchyni, která nás nadchla svou chutí a rozmanitostí. Těstoviny, pizza, mořské plody a další italské dobroty nám umožnily nahlédnout do kulinářského umění této země.

Zájezd do Silvi Marina byl pro všechny zúčastněné nezapomenutelným zážitkem. Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci této cesty, a těšíme se na další společné zážitky!